UW HUIDCOACH IN MAASTRICHT

Jessner/ TCA peeling

JESSNER/ TCA PEELING


De Jessner/TCA peeling is een behandeling om de huidstructuur te verbeteren en de kleur van de huid te egaliseren. De peeling verweekt de bovenste laag van de huid, zodat de verbinding tussen (dode) hoorncellen aan de opperhuid wordt verbroken. Het gevolg hiervan is dat dode huidcellen afschilferen zodat de jonge en frisse huidcellen hieronder zichtbaar worden. De peeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. De Jessner/TCA peeling behandelt de huid diep. De peeling is alleen geschikt voor lichte huidtypen en niet geschikt voor de mediterrane, Aziatische, donkere en negroïde huidtypen. Bij deze huidtypen is het risico op pigmentvorming te groot.

De peeling wordt geadviseerd bij:
  • Littekens
  • Huidveroudering
  • Rimpeltjes
  • Zonschade
  • Acne littekens
  • Grove poriën
  • Opfrissen van de huid

BEHANDELING MET JESSNER/ TCA PEELING


Tijdens een intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Chemische peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. Voorafgaande aan de peeling dient u de te behandelen gebieden gedurende enkele weken voor te bereiden met op uw huid afgestemde crème. Op de dag van de behandeling komt u zonder make-up naar uw Skin+ behandelaar. Allereerst wordt de huid gereinigd en ontvet. Daarna volgt het aanbrengen van de gekozen peeling. Het aanbrengen van de jessner kan een licht branderig gevoel geven. De behandeling met de TCA oplossing geeft een intens branderig gevoel, wat echter maar een paar minuten aanhoudt. Hierna wordt de huid gekoeld en zal dit gevoel snel afnemen.

NA DE BEHANDELING


In eerste instantie ziet het behandelde gebied er wit uit. Na ongeveer een half uur kleurt de huid rood. De eerste dagen na de behandeling kan de huid gezwollen zijn, en zal van rood naar rood,-donker bruin verkeuren. Vervolgens ontstaan er barstjes en gaat de huid loslaten. Het is absoluut ten strengste verboden om aan de loszittende velletjes te trekken om de kans op littekenvorming zo klein mogelijk te houden. Na ongeveer zeven dagen is de gehele huid vernieuwd.

Gedurende een week mag u de huid alleen met water wassen en daarna dient u de huid met een sterk hydraterende en herstellende crème te verzorgen. De crème mag u zo vaak u wilt aanbrengen. Wanneer de huid vernieuwd is kunt u weer uw eigen huidverzorging gebruiken. Na de eerste week dient u dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan te brengen.


Prijslijst > Afspraak inplannen > 

© 2017 Do Beauty Maastricht Actilus webdesign