UW HUIDCOACH IN MAASTRICHT

IPL ontharen

IPL INTENSE PULSED LIGHT ONTHAREN

Ongewenste haargroei is één van de meest voorkomende problemen van deze tijd. Inmiddels zijn er technieken ontwikkeld die haren effectief en duurzaam kunnen verwijderen, zoals de zogenaamde flitslamptechniek ofwel Intense Pulsed Light (IPL).

In onze praktijk hebben wij de beschikking over de Ecuri World Record (IPL). Hiermee kunnen wij vrijwel alle huid- en haartypes behandelen.

Als u interesse heeft in een behandeling, nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend (zonder kosten) intakegesprek! Tijdens dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie en kan beoordeeld worden of de methode ook voor u geschikt is.


HOE WERKT IPL-ONTHARING?

Het licht van het ipl-apparaat wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarwortel en omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarcellen zodanig dat geen nieuw haar meer kan groeien.

Echter, slechts de haren in de actieve groeifase worden vernietigd. De overige haren bevinden zich in de rustfase en kunnen daardoor geen licht absorberen. Daarom zijn meerdere behandelingen - gemiddeld acht over een langere periode- nodig.

In sommige gevallen zijn onderhoudsbehandelingen noodzakelijk. Over het algemeen geldt, hoe donkerder het haar, hoe effectiever en sneller de behandeling! Sommige delen van het lichaam reageren sneller op de behandeling dan andere. Daarnaast is de werking van hormonen van invloed op de behandeling.


VERGOEDING VERZEKERING?

Bij overbeharing in het gelaat wordt door een aantal verzekeraars een deel van de kosten vergoed. U ontvangt van ons een nota die u naar uw verzekeraar kunt opsturen. De aanvraag dient u vóór aanvang van de eerste behandeling zelf te regelen. Wij zijn bij de brancheorganisatie ANBOS geregistreerd.

VEEL GESTELDE VRAGEN


Wat voel je tijdens de behandeling? 
De behandeling is vrijwel pijnloos. Op sommige plaatsen van het lichaam is de huid gevoeliger en daardoor kan de behandeling dan iets pijnlijker zijn.

Hoe lang duurt de behandeling?
Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Een bovenlip duurt bijvoorbeeld slechts één minuut, terwijl voor een bikinilijn 15 minuten staat.

Hoe vaak vinden de behandelingen plaats?
Dit verschilt per te behandelen gebied. Bij het gelaat, eens per vier weken, de rest van het lichaam eens per zes tot acht weken.

Kan er sprake zijn van complicaties?
Er zijn geen ernstige complicaties. De huid kan wel wat rood worden en warm aanvoelen. Soms kan de huid donkerder kleuren. Deze verschijnselen zijn altijd van tijdelijke aard.

Waaruit bestaat de voorbereiding?
Twee weken vóór de behandeling geen zon, zonnebank of zelfbruinende crème gebruiken. Het pigment in de huid kan het effect van de behandeling nadelig beïnvloeden.

Gedurende de behandelperiode en vier weken daarvoor mag het te behandelen gebied niet geharst of geëpileerd worden. Scheren en gebruik van ontharingscrème mag wel. Twee dagen vóór de behandeling moet het gebied zorgvuldig worden geschoren, tenzij dit anders met u is afgesproken.

Na de behandeling een week geen zon of zonnebank. Gebruik voor het gezicht een sunblock of crème met een hoge beschermfactor.


Prijslijst > Afspraak inplannen > 

© 2017 Do Beauty Maastricht Actilus webdesign